Bingo

Bingo gids online

Bingo fans opgelet! Ben je op zoek naar een spannend en tijdloos spel dat gemakkelijk te spelen is zolang je over de juiste materialen beschikt? Dan is bingo wellicht precies wat je zoekt! Hier is onze gids voor alles over bingo, dus laten we beginnen.

bingo75-spel

Hoe werkt bingo?

Bingo is een zeer eenvoudig kansspel waarbij nummers willekeurig worden getrokken. Elke deelnemende speler krijgt per bingoronde een bingokaart met een selectie willekeurige nummers. De nummers in het spel worden vervolgens een voor een getrokken. Als de getrokken nummers op de bingokaart van de spelers overeenkomen, dan kruist de speler ze af. De eerste speler die een volledige rij, verticaal, horizontaal of diagonaal, kan afstrepen, heeft een volle kaart en wint de ronde.

Spel voor jong en oud

Bingo wordt tegenwoordig veel gespeeld bij verenigingen, studentenhuizen, verzorgingstehuizen, in cafés en thuis ter ontspanning. Het is een populair spel dat wordt gespeeld door jong en oud en wordt ook vaak gebruikt voor goede doelen en organisaties om geld in te zamelen.

Tegenwoordig kan je ook legaal bingo spelen online bij diverse Nederlandse online casino’s. Verder op deze pagina meer daarover.

Bingo uitleg

Bingo is een leuk en spannend spel dat wordt gespeeld met meerdere spelers. Elk speler ontvangt een bingokaart (een raster van nummers) en fiches of markers. In een bingomolen zitten balletjes met nummers die worden afgeroepen door een host. Spelers luisteren naar de omroeper die de nummers afroept zodra een balletje uit het rad valt. Als de nummers die worden afgeroepen, voorkomen op de kaart dan bedekken ze het nummer met een fiche of strepen het door met een marker.

Wat is het doel van bingo?

Het doel van bingo is om de eerste speler te zijn die een rij getallen bedekt (horizontaal, verticaal of diagonaal) heeft op de speelkaart en vervolgens “Bingo!” roept en het spel wint. Een volle kaart oftewel een Full House, waarbij alle getallen bedekt zijn, geeft recht op Bingo. De winnaar ontvangt een prijs of geldprijs.

Meerdere bingokaarten

Bij sommige bingospellen of evenementen kan je met meerdere kaarten tegelijk spelen. Hierdoor wordt het lastiger om alle nummers te controleren. Het snelle tempo waarop de ballen worden voorgelezen kan dan echt even wennen zijn. Daarom is het voor nieuwe spelers verstandig om met maximaal 3 kaarten tegelijk te spelen.

75_bal_bingo_kaart

Bingo spelregels

Bingo is een makkelijk spel en voor iedereen te spelen. Uiteraard heeft bingo spelregels. Wat zijn de basis spelregels van bingo?

Hier zijn de basisregels voor het spelen van een bingospel:

 1. Elke speler krijgt een bingokaart, dat is een raster van nummers met lege ruimtes in het midden. De bingokaart bevat een reeks nummers in rijen en kolommen.
 2. Een omroeper of bingohost draait aan de bingomolen en noemt de genummerde bingobal op.
 3. Als een speler het nummer op zijn kaart heeft, markeert hij het met een fiche of marker.
 4. Het spel gaat door totdat een speler een volle rij nummers heeft gemarkeerd (horizontaal, verticaal of diagonaal) en “Bingo!” roept om het spel te winnen.

Het spel kan in meerdere rondes worden gespeeld, waarbij de spelers voor elke ronde nieuwe kaarten kopen. Er kunnen kleine variaties op deze regels zijn, afhankelijk van de specifieke bingoversie dat wordt gespeeld.

Bingo ronde

Het spel is gestart! De bingomolen draait en de gevallen nummers komen een voor een in beeld. Streep de nummers af op je bingokaart. Kijk goed of je een volle winlijn hebt of een Full House en roep als eerste “B-I-N-G-O!” .

Gefeliciteerd! Alle winnaars ontvangen nu een uitbetaling of echte prijs. Geen volle kaart? Jammer, maar je kunt nieuwe tickets kopen voor de volgende ronde.

Standaard bingo spel

Bingo is er in allerlei varianten. Het standaard bingo spel is vergelijkbaar met de spelversie zoals dat vroeger werd gespeeld. Deze variant wordt ook wel 75bingo genoemd. Deze variant wordt het meest gespeeld bij thuisbingo, bij verenigingen of in het café.

Kaarten bingospel

De kaarten van het bingospel bevatten in totaal 25 vakjes. Het vakje in het midden van de kaart blijft standaard leeg, waardoor er in totaal 24 nummers op de kaart staan. De kaart bestaat uit een raster van  5 x 5 en boven elke verticale rij staat een letter van het woord ‘B-I-N-G-O’. De getallen lopen van 1 tot en met nummer 75.

De eerste kolom, met de letter B, bevat 5 cijfers van 1 t/m 15. De tweede kolom, met letter i, bevat de cijfers van 16 t/m 30 enz. De laatste kolom, waar de letter O boven staat, heeft 5 cijfers van 61 t/m 75.

De winnaar in 75-ballen-bingo heeft als eerste een vooraf aangekondigd patroon op de bingokaart vol.

75-bingo

Het standaard bingospel is de variant met 75 ballen en met de specifieke 75 bingokaart. Zie hierboven. Deze variant wordt het meest offline gespeeld, maar ook online kan je deze bingovariant spelen. Het 75bingospel speel je op een vierkant-vormige bingokaart met 5 rijen van 5 kolommen en een lege plek in het midden van de kaart.

Bij 75-ballen-bingo zijn er ondertussen meer dan 300 verschillende patronen beschikbaar. Hier zijn enkele van de meest populaire patronen van 75Bingo:

 • Dubbele lijn: Voltooiing van twee volledige lijnen in een combinatie van verticaal, horizontaal of diagonaal.
 • X: Voltooi twee diagonale lijnen die een “X” vormt op de kaart.
 • Letters: Voltooi een vooraf bepaalde letter op de spelkaart
 • Full House: Bedek alle plekken op je kaart.

90-bingo

Een andere veel gespeelde variant is 90bingo. Bij 90bingo, je raadt het al, zitten er 90 ballen in het spel. Het leuke aan de variant met 90 ballen is dat er elke ronde drie prijzen te winnen zijn. Dit betekent ook dat er 3 verschillende winnaars per ronde kunnen zijn.

De eerste winnaar in 90bingo is diegene die als eerste één volle winlijn heeft. Dit is een horizontale lijn op de bingokaart waarbij alle nummers bedekt zijn. De tweede winnaar is de speler met twee volle horizontale winlijnen. En de hoofdprijs is voor de speler met een volle kaart, waarbij dus alle 15 nummers op de bingokaart zijn afgeroepen.

Nadat alle drie de winnende combinaties zijn aangekondigd, eindigt de bingoronde.

Bingokaarten
Voor elke type spel is er een bingokaart. Door de vele variaties zijn er veel verschillende bingokaarten.

Variaties op traditionele Bingo

Bingo is er in vele soorten en maten en niet alleen beperkt tot het spelen van de bekende bingokaarten met nummers. Er zijn tal van andere variaties op de traditionele bingo spellen die heel leuk zijn om te spelen. Men wordt ook steeds creatiever met het bedenken van nieuwe spellen.

Het principe van een bingokaart vol krijgen is hetzelfde, alleen de invulling is anders en daar kan je ver in gaan. Laten we een aantal nieuwe speelvarianten bespreken.

Nieuwe varianten

Wat te denken van LetterWoord-Bingo, dat bestaat uit een mix van letter-tegels en woord-zoeken roosters. Kleuren-Bingo is ook zo’n geinige variant op bingo die bestaat uit kleurtegels in plaats van nummers. Film-Bingo waarbij afbeeldingen van bekende boeken of films omvat en je middels filmfragmenten je kaart moet vol zien te maken.

muziek-bingo

Muziek bingo

Muziek-bingo één van onze favorieten bingospellen in het café, waarbij er 12 titelsongs van bekende liedjes op de ticket staan. Een DJ draait liedjes door elkaar en aan jou de taak om de liedjes op je muziek kaart te ontdekken en af te vinken. Door de liedjes en het spelelement ontstaat er een superleuke sfeer waarbij je toch wilt winnen. Je zult begrijpen dat deze versie, net als de bekende pub-quizen het erg goed doen in de kroeg.

Bingo spel kopen

Om zelf een bingo te organiseren is vrij eenvoudig. Het echte spel waarbij je zelf aan de molen moet draaien blijft in principe toch het leukst. De materialen die nodig zijn, zijn een set bingokaarten of scoreblokken, een bingomolen of rad inclusief een balletjes raster en markers of chips. Hiermee kan je zelf een bingo spel opzetten.

Draai aan het rad en de balletjes komen één voor één uit de molen vallen. De gevallen balletjes leg je in het raster zodat iedereen kan zien welke ballen gevallen zijn.

Waar bingoset kopen?

Een bingospel of set en de bijbehorende materialen kan je kopen bij diverse online webwinkels. Bol.com, Hema.nl en bijvoorbeeld Intertoys.nl hebben complete sets te koop. Een molen, tickets en een balletjeshouder. Eventueel kan je nog fiches en markeerstiften aanschaffen.

bingo spel kopen

Bingo thuis organiseren

Hoe leuk is het om een thuis-bingo te organiseren. Als je bovenstaande materialen in huis hebt, dien je alleen nog te zorgen voor leuke prijzen. Ga je voor grappige, kleine prijzen of pak je uit met schitterende kado’s.

Je kunt het organiseren tijdens een verjaardag of gewoon op een zonnige zondagmiddag. Als iedereen aan tafel zit, krijgt iedereen 1 (of meerdere) bingokaarten en fiches of een markeerstift. De organisator draait aan de molen en roept de nummertjes een voor een op. De spanning stijgt want wie heeft als eerste zijn of haar kaart vol? Iedereen kijkt naar elkaar wachtend, op die winnende getrokken bal.

Bingo met vrienden

Bingo is een populair spel dat met vrienden kan worden gespeeld. Het is een kansspel waarbij spelers nummers op kaarten matchen met nummers die willekeurig worden getrokken uit een bingomolen.

Om bingo met vrienden te spelen, moet je een set van bingo kaarten, een bingomolen en een aantal stiften hebben om de opgeroepen nummers te markeren.

Een avondje ‘funbingo’ met met vrienden zorgt altijd voor een leuke, lacherige sfeer. Een vriendenbingo organiseren is super makkelijk en is een leuke avondvulling. Met een borrel erbij en de spanning van het spel vermaak je iedereen. Uiteraard zullen niet alle vrienden fan zijn va het spel, maar zodra ze prijsjes kunnen winnen is bijna iedereen van je vrienden om.

Hoe speel je bingo met vrienden?

 1. Kies een beller, die verantwoordelijk zal zijn voor het trekken van nummers en roepen ze aan de andere spelers.
 2. Elke speler moet ontvangen een bingo kaart, die een raster van nummers op het zal hebben. De nummers op de kaart moeten worden gerangschikt in een willekeurige volgorde.
 3. De beller moet willekeurig een nummer trekken en het roepen naar de spelers. Elke speler moet het geroepen nummer op zijn kaart markeren als hij het heeft.
 4. De roeper moet nummers blijven trekken en roepen tot een van de spelers een rij, kolom of diagonale lijn op zijn kaart heeft voltooid.
 5. Wanneer een speler een lijn voltooit, moet hij “Bingo!” roepen en zijn voltooide kaart aan de andere spelers tonen.
 6. Als niemand een lijn afmaakt, gaat het spel door totdat iemand dat wel doet. De beller moet nummers blijven trekken en roepen totdat een speler wint.

Het is een leuk en gemakkelijk spel om te spelen met een stel vrienden en vriendinnen, en het kan worden gespeeld door alle leeftijden.

bingo bij vereniging

Bingo avond organiseren

Als je als organisator van een bingo wilt fungeren, waar spelers bij zijn, dan mag dat in besloten kring. Bijvoorbeeld thuis met het gezin of met vrienden of binnen een verzorgingshuis. Ook mag je een bingo organiseren, waar dan ook, als er geen prijzen te winnen zijn, dan valt het namelijk niet onder ‘kansspel’. Prijzen-bingo valt onder de kleine kansspelen en mag op locatie onder bepaalde voorwaarden.

Het maakt niet uit van wat voor soort evenement je houdt – een liefdadigheidsevenement, verjaardagsfeestje, borrelavond, bingo met opa en oma of een georganiseerde bingo bij de vereniging – er is altijd een leuke draai aan te geven.

Bingo op locatie (vereniging)

Voor het organiseren op locatie, in het buurthuis of vereniging, gelden er andere regels waar je even goed op moet letten. Voor zover wij hebben kunnen uitzoeken, moet je voor het organiseren van een commerciële bingo oftewel het aanbieden van een klein kansspel, waarbij prijzen worden uitgegeven, dit aangeven bij de gemeente. Een kansspel moet minimaal 2 weken voordat het event plaatsvindt te worden gemeld. Er is echter geen vergunning nodig.

Regels voor de prijzenpot

Ook voor de totale prijzenpot zijn er regels vastgesteld. De prijzen of geldprijzen bij mogen niet hoger zijn dan €400 per ronde en de totaal uit te keren prijzenpot mag niet hoger zijn dan €1550 per bijeenkomst.

Een klein kansspel organiseren in horecagelegenheden is alleen toegestaan met een aangevraagde vergunning. Zie meer info op de website van de Kansspelautoriteit.

Bingo organiseren online

Net als bij een bingo op locatie, mag je ook bingos online organiseren. Hiervoor gelden dezelfde regels. In besloten kring, binnen het gezin / vrienden, verzorgingstehuis, mag je online een bingo organiseren.

Als het niet in besloten kring is, dan mag je ook een bingo-event organiseren online, echter mag je geen geld vragen voor deelname. Zolang je geen geld vraagt voor inschrijving mag je een bingo met prijzen online organiseren.

Uitzenden via internet

Als je een bingo wilt organiseren op internet, dan is het mogelijk om dit te streamen met behulp van een live video streaming platform, zoals Yoube Live of Twitch. Om het te streamen, heb je een computer en een internetverbinding nodig. Je kunt je aanmelden bij een streaming platform en je account instellen.

Stappen om bingo te streamen:

 1. Kies een streaming platform, zoals YouTube Live of Twitch, en meld je aan.
 2. Stel je account in en configureer de streaming instellingen. Dit kan zijn het selecteren van de stream kwaliteit, het instellen van je webcam en microfoon, en het kiezen van een profielfoto.
 3. Stel je spel in. Dit kan inhouden dat je kaarten en markers voor de spelers klaarmaakt, een beller kiest en de spelregels bepaalt.
 4. Start je stream. Klik in je gekozen streamingsplatform op de knop “Start streaming” of “Go live” om te beginnen met het uitzenden naar je spelers.
 5. Ga de dialoog aan met je publiek. Terwijl het spel loopt, kun je met je kijkers chatten en met hen communiceren via de chatfunctie van het streaming platform.
 6. Beëindig je stream. Als het bingospel voorbij is, klik je op de knop “Stop streaming” om je uitzending te beëindigen. U kunt dan de opgenomen stream opslaan op uw account om deze in de toekomst te bekijken.

Door het uitzenden van de streaming online, kan je het bingospel spelen met vrienden van over de hele wereld. Streaming-bingo kan een leuke en interactieve manier om te socializen met anderen.

Online-Bingo-stappenplan

Bingo online spelen

Bingo kan je natuurlijk ook online via internet spelen. Daar weten wij alles van want daar gaat BesteBingoSites tenslotte over ;) Als je weleens bingo gespeeld hebt thuis, in een zaal of casino, dan weet je dat je goed moet opletten om geen enkel nummer te missen.

Met internetbingo heb je daar geen last van. De getallen op je kaart worden automatisch weggestreept. De gamesoftware doet al het rekenwerk, trekt de ballen en geeft de prijzen uit. Alles gaat automatisch.

Waar bingo spelen online?

Er zijn veel websites te vinden waar je online een potje bingo kunt spelen. Er zijn websites met gratis spellen en websites waar je kunt spelen met én voor echt geld. Het schil zit hem in de inleg en de prijzen die je kunt winnen.

Gratis spelletjes sites

Gratis bingospelletjes vind je met name op bekende gratis spelletjes sites zoals Spelletjes.nl, Spele.nl en Funnygames.nl. Deze websites bieden vele soorten gratis-bingospellen aan, vaak in een eenvoudige versie. Je hoeft geen account aan te maken en geen geld in te leggen of kaarten te kopen. Hier speel je zonder inleg en kan je diverse spellen gratis spelen voor de fun.

Gamepoint-bingo

Een andere variant van een leuke website is Gamepoint. Deze aanbieder, voorheen Spelpunt, biedt ook onlinebingospellen aan. Hier moet je echter wel eerst registreren voordat je kunt spelen. Je kunt bij Gamepoint zowel gratis spelen als met betaalde coins.

Je kunt geen geld winnen maar je speelt voor punten en statuspunten. Hierdoor valt Gamepoint buiten de categorie kansspelen en heeft dan ook geen vergunning nodig.

Bingo voor echt geld

Websites waar je bingo voor echt geld kunt spelen zijn er tegenwoordig ook. Voorheen (voor 2022) was dit nog verboden (illegaal), maar na het opengaan van de online gokmarkt in oktober 2022, mogen aanbieders met een kansspelvergunning geldbingo aanbieden.

Bij een vergunde aanbieder zet je geld in én win je echte geldprijzen die je vervolgens kan laten uitbetalen. Bekijk hieronder legale aanbieders van echt-geld-spelen.

#1 bingo site

1

Tombola Bingo

Bingo bonus

€50,-

Speel vanaf €0,10

Bingo bonus

€50,-

Speel vanaf €0,10

100

points

 • Bingo 75 & 90 met chat
 • Grote prijzen winnen
 • Leuke bingo community

100

points

>> Tombola Bingo Review
Bingo games

2

ComeOn Casino

Max.

150 Spins

Min. storting €20

Max.

150 Spins

Min. storting €20

96

points

 • Bingo & Slingo
 • Nederlandse live speeltafels
 • +1200 games en slots

96

points

>> ComeOn Review
Bingo & Casino

3

Holland Casino Bingo

Bingo Bonus

€20

+ €100 & 100 spins casino bonus

Bingo Bonus

€20

+ €100 & 100 spins casino bonus

100

points

 • Bingo 75 & 90 met chat
 • Hét casino van Nederland
 • Grote prijzen en acties

100

points

>> Holland Casino Review
Bingo & Casino

4

Fair Play Bingo

100% bonus tot

€250

Min. storting €10

100% bonus tot

€250

Min. storting €10

97

points

 • Live bingo mét chat
 • +1200 populaire casino spellen
 • Nederlands casinomerk

97

points

>> Fair Play Review
Gratis €10

5

Unibet Bingo

Gratis Bingovoucher

€10

+ €40 bonus

Gratis Bingovoucher

€10

+ €40 bonus

100

points

 • 10 spannende bingo kamers
 • Grote geldprijzen & Jackpots
 • Veel bingo promoties

100

points

>> Unibet Review
> Slingo & Bingo

6

711 Casino

Welkomstbonus

100%

Tot €711

Welkomstbonus

100%

Tot €711

96

points

 • Hoogste bonus van Nederland
 • Mooi casino spelaanbod
 • Uitbetaling 5 minuten

96

points

>> 711 Review
#1 Mobiel Casino

7

Jacks Casino

€150 speelgeld &

€50

Free Spins

€150 speelgeld &

€50

Free Spins

97

points

 • Groot aanbod speelautomaten
 • Nederlands Live Casino
 • Directe uitbetaling

97

points

>> Jacks Casino Review
€10 Gratis

8

OneCasino

Bonus

Gratis €10

geen storting

Bonus

Gratis €10

geen storting

90

points

 • €10 Gratis na registratie
 • Iedere week gratis speelgeld
 • Unieke klassieke gokkasten

90

points

>> One Casino Review

Online spelers

Tegenwoordig spelen er online honderden spelers tegelijk op een platform of kamer, ze kunnen zo aanschuiven. Bijkomend voordeel van deze groeiende populariteit is dat de prijzenpotten groter en groter worden! Er worden dan ook grote uitbetalingen gedaan bij deze goksites.

Slingo

Liefhebbers van het ‘spelletje-bingo’ vinden Slingo ongetwijfeld ook leuk om te spelen. Slingo is kort gezegd een mix van het bingospel en elementen van een gokkast.

Slingo is in Nederland nog niet heel bekend, maar wint steeds meer aan populariteit. Er zijn steeds meer online casino’s in Nederland die de Slingo spellen aanbieden. De populariteit van Slingo is ze niet ontgaan.

Een aantal van deze Slingo casino aanbieders zijn Jack’s Casino, Toto Casino en BetCity.

Wat kost bingo?

Bij offline bingo, dus thuis of op een locatie, zijn de kosten voor deelname verschillend. Dit hangt af van degene die de bingo organiseert en is vaak mede afhankelijk van de te winnen prijzen.

Het kan zijn dat deelname bijvoorbeeld €10 kost voor een avond of meer dan €50 bij een Gooische-bingo waarbij grote prijzen te winnen zijn.

Kosten in verhouding met prijzenpot

De kosten van deelname aan het spel of event is vaak in verhouding met de prijzenpot. Bij online spelen ligt dit anders en zijn de kosten voor een bingokaart afhankelijk van de bingokamer en het aantal kaarten dat men koopt.

Vanzelfsprekend liggen de prijzen die de speler kan winnen ook in verhouding met de inzet. Met een kaart van €2,50 kan je hogere geldprijzen winnen dan met een kaart van €0,10. Uiteindelijk is het spelen online, door de relatief lage inzetten voor iedereen weggelegd (18+).

Verschil fysieke bingo en internet bingo

Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen het spelen van bingo met fysieke kaarten of op internet:

 • Tickets kunnen online voor slechts € 0,05 worden aangeschaft in tegenstelling tot de fysieke bingoloten die vaak vanaf € 1,- aangeschaft kunnen worden.
 • Het contact met andere spelers gebeurt door middel van een chatfunctie in plaats van fysiek.
 • De te winnen prijzen met internetbingo bestaan met name uit geldprijzen in plaats van echte (luxe) producten en prijzen.
 • Websites zijn commercieel ingesteld en verdienen geld aan jouw stortingen, terwijl organiserende verenigingen vaak een maatschappelijk doel hebben.
 • De drempel om te spelen online is erg laag, binnen een aantal minuten kan al gespeeld worden. De rondes lopen continue door en je kunt altijd spelen.
 • Bij internetbingosites maakt men gebruik van bonussen om spelers te triggeren om te spelen.
 • Online vind je grote jackpots die je kunt winnen. Deze lopen op tot dat iemand de jackpot wint.

Als het spelen-van-bingo relatief nieuw is voor je of als je liever thuis speelt in plaats van in een casino of bingohal, dan is het spelen op internetsites een uitstekende optie. Veel online casino’s bieden het spel aan met jackpots en bonussen. Dit is alleen toegestaan voor 18 jaar en ouder.

Geschiedenis van Bingo

Bingo is al eeuwenlang. De oorsprong ervan kan worden getraceerd naar 1530 in Italië, waar het aanvankelijk werd genoemd “Lo Giuoco del Lotto.” In heel Europa werd het populair en op grote schaal gespeeld. Later, in de Verenigde Staten in 1929, verhuisde ondernemer Edwin S. Lowe zijn plastic drukkerij van New Jersey naar Georgia en ontwikkelde een versie van bingo die hij “Beano” noemde – maar alleen nadat een van zijn klanten “bingo!” uitriep elke keer dat ze won.

Hij vroeg een bekende om duizenden unieke bingokaarten te maken. Zo werd de winkans kleiner en bleef er meer geld over, maar bleef het spel aan populariteit winnen. Hierdoor werd het commercieel gezien interessant om evenementen te organiseren. Dat was het begin van de bingo zoals we het kennen. Ook in Nederland gingen we massaal bingo spelen.

Conclusie

Bingo is een gezelschapsspel waarbij spelers kans maken op echte prijzen of geldprijzen. Het sociale aspect van het samen spelen is voor veel spelers de reden om deel te nemen. Of dit nu bij de vereniging is, thuis, cafe of online op een bingo site met chatfunctie, het contact met andere spelers maakt bingo zo attractief.

Veelgestelde vragen over bingo

 • Hoe kan er gewonnen worden bij bingo?
De eerste speler die een reeks nummers af kan strepen op een bingokaart wint. Hiervoor moet elk nummer op een rij getrokken worden door de gastheer. Er zijn manieren om de winkansen enigszins te vergroten, zoals het kopen van meerdere speelkaarten per ronde. Het kost meer geld, maar vergroot de kans op winst. Ook kunnen bingoliefhebbers kijken naar de hoeveelheid deelnemers die aan een spel meedoen. Hoe minder deelnemers, hoe groter de kans dat ze een winnende bingokaart in bezit hebt.
 • Is valsspelen bij bingo mogelijk?

Het is bijna onmogelijk om als speler vals te spelen bij bingo. Bij offline bingo, dus in een casino of bingohal, zou dit alleen kunnen met nepkaarten. Valsspelen bij bingosites online is helemaal onmogelijk omdat de bingo draait op gekeurde software. Bij aanbieders met een vergunning zal het spel eerlijk verlopen.Tenzij je bij een illegaal online casino speelt.

 • Hoeveel rondes zijn er?
In een standaard bingo spel zijn er gemiddeld 10 tot 15 rondes. Per ronde krijgen spelers een nieuwe bingokaart.
 • Hoe lang duurt het spel?
De duur van een bingospel hangt af van de hoeveelheid rondes, de hoeveelheid deelnemers en hoe snel een winnende combinatie valt. Hoe meer deelnemers, des te sneller een winnende combinatie zal vallen, aangezien er meer bingokaarten in het spel zijn.
 • Kan je geld winnen met bingo?
Ja, dat kan. De prijzen bij offline bingo variëren van luxe producten tot aan geldprijzen. Bij internetbingo speel je vaak voor geldprijzen, tenzij ze een apart bingospel aanbieden met echte prijzen.
 • Wat is de beste bingo site?

Voor gratis bingo spellen kan je terecht bij bekende gratis spelletjes websites. Voor de beste legale sites kan je terecht bij Tombola, FairPlay Bingo, Holland Casino Bingo en Unibet Bingo.

 • Wanneer heb je bingo?

Je hebt bingo als je een winlijn, een patroon of volle kaart hebt. Hierbij dienen alle nummers op je bingokaart te zijn getrokken.

Bij betaalde bingosites geldt: Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Mick

Mick is een enthousiasteling met vele jaren ervaring in iGaming. Met het opengaan van de Nederlandse online gokmarkt eind 2021, vond hij de tijd rijp om zijn ervaringen te delen. Met passie voor online bingo en om mensen te informeren over veilig gokken in deze 'online casino jungle' ;)