Bingo

Dé Bingo Gids: alles over bingo!

Ben je op zoek naar een spannend en tijdloos spel dat gemakkelijk te spelen? Dan is bingo wellicht precies wat je zoekt! Hier is onze bingo gids, waarin we je alles vertellen over het populaire bingospel en online bingo spelen!

bingo

Wat is bingo?

Bingo is een kansspel dat wordt gespeeld met bingokaarten waarop nummers staan. Spelers markeren genoemde nummers op hun kaarten en proberen als eerste een specifiek patroon van gemarkeerde nummers te bereiken om het spel te winnen.

Wat is het doel van bingo?

Het doel van bingo is om de eerste speler te zijn die een rij getallen bedekt (horizontaal, verticaal of diagonaal) heeft op de speelkaart en vervolgens “Bingo!” roept en het spel wint. Een volle kaart oftewel een Full House, waarbij alle getallen bedekt zijn, geeft recht op Bingo. De winnaar ontvangt een mooie prijs of geldbedrag.

Hoe werkt bingo?

Bingo is een zeer eenvoudig kansspel waarbij nummers willekeurig worden getrokken. Elke deelnemende speler krijgt per bingoronde een bingokaart met een selectie willekeurige nummers. In een bingomolen zitten balletjes met nummers die worden afgeroepen door een host. Spelers luisteren naar de omroeper die de nummers afroept zodra een balletje uit het rad valt.

Als de nummers die worden afgeroepen, voorkomen op de kaart dan bedekken ze het nummer met een fiche of strepen het door met een marker. De eerste speler die een volledige rij, verticaal, horizontaal of diagonaal, kan afstrepen, heeft een volle kaart en wint de ronde.

Bingo ronde

Het spel is gestart! De bingomolen draait en de gevallen nummers komen een voor een in beeld. Streep de nummers af op je bingokaart. Kijk goed of je een volle winlijn hebt of een Full House en roep als eerste “B-I-N-G-O!” .

Gefeliciteerd! Alle winnaars ontvangen nu een uitbetaling of echte prijs. Geen volle kaart? Jammer, maar je kunt nieuwe tickets kopen voor de volgende ronde.

Meerdere bingokaarten

Bij sommige bingospellen of evenementen kan je met meerdere kaarten tegelijk spelen. Hierdoor wordt het lastiger om alle nummers te controleren. Het snelle tempo waarop de ballen worden voorgelezen kan dan echt even wennen zijn. Daarom is het voor nieuwe spelers verstandig om met maximaal 3 kaarten tegelijk te spelen.

bingo spelregels

Bingo spelregels

Bingo is een kansspel dat wordt gespeeld met bingokaarten waarop nummers staan. Spelers markeren genoemde nummers op hun kaarten en proberen als eerste een specifiek patroon van gemarkeerde nummers te bereiken om het spel te winnen.

Basisregels van het bingospel

Het spel kan in meerdere rondes worden gespeeld, waarbij de spelers voor elke ronde nieuwe kaarten kopen. Er kunnen kleine variaties op deze bingo regels zijn, afhankelijk van de specifieke bingoversie dat wordt gespeeld.

 1. Kaarten: Elke speler krijgt een bingokaart met een raster van vakjes waarop nummers staan, behalve het middelste vak (in sommige varianten). Het aantal kolommen en rijen op de kaart kan variëren afhankelijk van de bingo-variant.
 2. Roepen van nummers: Een spelleider, ook wel een “caller” genoemd, trekt willekeurig genummerde ballen of trekt nummers uit een elektronische machine. De spelleider roept het nummer luidop uit.
 3. Markeringsmogelijkheden: Als een speler het genoemde nummer op hun kaart heeft, markeren ze het. Dit wordt meestal gedaan door het nummer te bedekken met een marker, zoals een fiche.
 4. Winnen: Het doel is om een specifiek patroon van gemarkeerde nummers op je kaart te bereiken voordat andere spelers dat doen. Het patroon kan variëren, maar enkele veelvoorkomende zijn een volle kaart (alle nummers gemarkeerd), een volle rij (horizontaal), een volle kolom (verticaal), of een specifiek patroon zoals een diagonale lijn of een “X”.
 5. Prijs: De speler die als eerste het vereiste patroon voltooit, roept “Bingo!” en wint de ronde. Ze ontvangen meestal een prijs, zoals geld of andere beloningen.

traditioneel bingo spel

Traditioneel bingo spel

Bingo is er in allerlei varianten. Het traditionele bingospel is vergelijkbaar met de spelversie zoals dat vroeger werd gespeeld. Deze variant wordt ook wel 75bingo genoemd. Deze variant wordt het meest gespeeld bij thuis bingo, verenigingen en in het café.

Bingo kaarten

De kaarten van het bingospel bevatten in totaal 25 vakjes. Het vakje in het midden van de kaart blijft standaard leeg, waardoor er in totaal 24 nummers op de kaart staan. De kaart bestaat uit een raster van  5 x 5 en boven elke verticale rij staat een letter van het woord ‘B-I-N-G-O’. De getallen lopen van 1 tot en met nummer 75.

De eerste kolom, met de letter B, bevat 5 cijfers van 1 t/m 15. De tweede kolom, met letter i, bevat de cijfers van 16 t/m 30 enz. De laatste kolom, waar de letter O boven staat, heeft 5 cijfers van 61 t/m 75.

De winnaar in 75-ballen-bingo heeft als eerste een vooraf aangekondigd patroon op de bingokaart vol.

Bingo varianten

Er zijn verschillende varianten van bingo, en de keuze van het spel kan variëren afhankelijk van de regio en persoonlijke voorkeur. Hier zijn enkele van de meest populaire bingo spellen:

 1. 75-Ball-Bingo:

  Dit is een van de meest voorkomende bingo varianten in de Verenigde Staten. De kaart heeft 5 rijen en 5 kolommen, met het middelste vierkant meestal als een gratis vak. Het doel is om als eerste een bepaald patroon op je kaart te voltooien, zoals een lijn, X-vorm, vier hoeken, of een specifiek ontwerp dat vooraf is bepaald.

 2. 90-Ball-Bingo:

  Dit is populair in het Verenigd Koninkrijk en vele andere delen van de wereld. De kaart heeft 9 kolommen en 3 rijen, met elke rij die 5 vakjes bevat met nummers en 4 lege vakjes. Er zijn meerdere manieren om te winnen in 90-Ball Bingo, waaronder een volle kaart, twee volle rijen, en een enkele rij.

 3. Speed Bingo:

  Dit is een snelle variant van bingo waarbij de ballen snel worden getrokken en de spelers proberen zo snel mogelijk bingo te krijgen. Het is opwindend en vereist snelle reacties.

 4. Pattern Bingo:

  In dit type spel moeten spelers specifieke patronen op hun kaart voltooien om te winnen. De patronen kunnen variëren van eenvoudige vormen tot complexere ontwerpen.

 5. Jackpot Bingo:

  Hierbij kunnen de jackpot prijzen groeien naarmate meer spellen worden gespeeld, zonder dat er een winnaar is. Deze jackpots lopen steeds verder op totdat iemand de jackpot wint.

 6. Team Bingo:

  In plaats van individueel te spelen, vormen spelers teams en proberen ze samen bingo te krijgen. De prijzen worden dan verdeeld tussen de teamleden.

 7. Online Bingo:

  Op online bingo-websites vind je vaak verschillende varianten, inclusief de hierboven genoemde, evenals unieke spellen en speciale evenementen. Klik hier voor online bingo.

 8. Keno Bingo:

  Keno lijkt een beetje op bingo, maar bij dit spel kies je zelf de nummers. Als je gekozen nummers tussen de 20 getrokken ballen zit, dan win je.

De keuze voor een specifiek bingospel hangt af van persoonlijke voorkeur en de beschikbaarheid in jouw regio of op het platform waar je speelt. Elk type spel heeft zijn eigen regels en winnende patronen, dus het kan leuk zijn om verschillende varianten uit te proberen om te zien welke je het meest bevalt.

75 ballen bingo

Het standaard bingospel is de variant met 75 ballen en met de specifieke 75 bingokaart. Zie hierboven. Deze variant wordt het meest offline gespeeld, maar ook online kan je deze bingovariant spelen. Het 75bingospel speel je op een vierkant-vormige bingokaart met 5 rijen van 5 kolommen en een lege plek in het midden van de kaart.

Bij 75-ballen-bingo zijn er ondertussen meer dan 300 verschillende patronen beschikbaar. Hier zijn enkele van de meest populaire patronen van 75Bingo:

 • Dubbele lijn: Voltooiing van twee volledige lijnen in een combinatie van verticaal, horizontaal of diagonaal.
 • X: Voltooi twee diagonale lijnen die een “X” vormt op de kaart.
 • Letters: Voltooi een vooraf bepaalde letter op de spelkaart
 • Full House: Bedek alle plekken op je kaart.

90 ballen bingo

Een andere veel gespeelde variant is 90bingo. Bij 90-bingo, je raadt het al, zitten er 90 ballen in het spel. Het leuke aan de variant met 90 ballen is dat er elke ronde drie prijzen te winnen zijn. Dit betekent ook dat er 3 verschillende winnaars per ronde kunnen zijn.

De eerste winnaar in is diegene die als eerste één volle win lijn heeft. Dit is een horizontale lijn op de bingokaart waarbij alle nummers bedekt zijn. De tweede winnaar is de speler met twee volle horizontale winlijnen. En de hoofdprijs is voor de speler met een volle kaart, waarbij dus alle 15 nummers op de bingokaart zijn afgeroepen.

Nadat alle drie de winnende combinaties zijn aangekondigd, eindigt de bingoronde.

muziek-bingo

Leuke bingovarianten

Bingo is er in vele soorten en maten en niet alleen beperkt tot het spelen van de bekende bingokaarten met nummers. Er zijn tal van andere variaties op de traditionele bingo spellen die heel leuk zijn om te spelen. Men wordt ook steeds creatiever met het bedenken van nieuwe spellen.

Het principe van een bingokaart vol krijgen is hetzelfde, alleen de invulling is anders en daar kan je ver in gaan. Laten we een aantal nieuwe speelvarianten bespreken.

Nieuwe varianten

Wat te denken van Letter-Woord-Bingo, dat bestaat uit een mix van letter-tegels en woord-zoeken roosters. Kleuren-Bingo is ook zo’n geinige variant op bingo die bestaat uit kleurtegels in plaats van nummers. Film-Bingo waarbij afbeeldingen van bekende boeken of films omvat en je middels filmfragmenten je kaart moet vol zien te maken.

Muziek bingo

Muziek bingo één van onze favorieten bingospellen in het café, waarbij er 12 titelsongs van bekende liedjes op de ticket staan. Een DJ draait liedjes door elkaar en aan jou de taak om de liedjes op je muziek kaart te ontdekken en af te vinken. Door de liedjes en het spelelement ontstaat er een superleuke sfeer waarbij je toch wilt winnen. Je zult begrijpen dat deze versie, net als de bekende pub-quizen het erg goed doen in de kroeg.

Wat kost bingo?

De kosten van bingo kunnen sterk variëren, afhankelijk van waar je speelt en welke variant van het spel je kiest. Hier zijn enkele punten om te overwegen:

 1. Fysieke bingo: Als je bingo speelt in een fysieke locatie, zoals een bingozaal of een casino, betaal je doorgaans voor bingokaarten. De prijs van een kaart kan variëren, maar het is meestal redelijk geprijsd. Soms worden er ook speciale evenementen georganiseerd met hogere inzetten en prijzen, waarvoor duurdere kaarten kunnen worden aangeschaft.
 2. Online spelen: Bij online bingo kunnen de kosten ook variëren. Er zijn gratis bingospellen beschikbaar waarvoor je geen geld hoeft te betalen om deel te nemen. Daarnaast zijn er bingospellen met verschillende inzetniveaus, variërend van centen tot enkele euro’s per kaart. Je kunt zelf bepalen hoeveel je wilt uitgeven.
 3. Bingo bonussen: De meeste online bingo websites bieden ook bonussen aan nieuwe spelers, zoals gratis bingokaarten of extra speeltegoed, wat je kosten kan verminderen.

Bij fysieke bingo, dus thuis of op een locatie, zijn de kosten voor deelname verschillend. Dit hangt af van degene die de bingo organiseert en is vaak mede afhankelijk van de te winnen prijzen.

Het kan zijn dat deelname bijvoorbeeld €10 kost of meer dan €50 bij een Gooische-bingo, waarbij grote prijzen te winnen zijn.

Kosten in verhouding met prijzenpot

De kosten van deelname aan het spel of event is vaak in verhouding met de prijzenpot. Bij online spelen ligt dit anders en zijn de kosten voor een bingokaart afhankelijk van de bingokamer en het aantal kaarten dat men koopt.

Vanzelfsprekend liggen de prijzen die de speler kan winnen ook in verhouding met de inzet. Met een kaart van €2,50 kan je hogere geldprijzen winnen dan met een kaart van €0,10. Uiteindelijk is het spelen online, door de relatief lage inzetten voor iedereen weggelegd (18+).

Kosten online bingo

Het is belangrijk om je budget in gedachten te houden bij het spelen van online bingo en alleen te spelen met geld dat je bereid bent te verliezen. Lees ook altijd de regels en voorwaarden op de specifieke locatie of website waar je speelt, zodat je goed op de hoogte bent van de kosten en prijzen.

Bingo tips en strategieën

Hoewel het populaire spel grotendeels een kansspel is waarbij de uitkomst willekeurig is, zijn er enkele tips en strategieën die je kunt gebruiken om je kansen te vergroten en meer plezier te beleven aan het spel:

 1. Koop meerdere kaarten:

  Een van de eenvoudigste manieren om je kansen te vergroten, is door meer bingokaarten te kopen. Hoe meer kaarten je hebt, hoe groter je kans om de winnende kaart te hebben. Zorg er wel voor dat je het bijhouden van meerdere kaarten aankunt.

 2. Kies rustige speelsessies:

  Speel bingo tijdens rustigere uren of bij minder druk bezochte evenementen. Minder concurrentie betekent dat je een grotere kans hebt om te winnen.

 3. Ken het patroon:

  Als je bingo speelt met specifieke winnende patronen, zorg er dan voor dat je het patroon begrijpt voordat het spel begint. Dit stelt je in staat om snel te markeren en ‘Bingo!’ te roepen als je wint.

 4. Speel met een budget:

  Stel een budget vast voordat je begint met spelen en houd je eraan. Gok nooit met geld dat je niet kunt missen.

 5. Houd plezier voorop:

  Onthoud dat bingo in de eerste plaats een spel is en bedoeld is voor entertainment. Geniet van de sociale aspecten en de opwinding van het spel, ongeacht of je wint of verliest.

online-bingo-club

Bingo thuis organiseren

Hoe leuk is het om een thuis bingo te organiseren. Als je de benodigde materialen in huis hebt, dien je alleen nog te zorgen voor leuke prijzen. Ga je voor grappige, kleine prijzen of pak je uit met schitterende kado’s.

Je kunt het organiseren tijdens een verjaardag of gewoon op een zonnige zondagmiddag. Als iedereen aan tafel zit, krijgt iedereen 1 (of meerdere) bingokaarten en fiches of een markeerstift. De organisator draait aan de molen en roept de nummertjes een voor een op. De spanning stijgt want wie heeft als eerste zijn of haar kaart vol? Iedereen kijkt naar elkaar wachtend, op die winnende getrokken bal.

Bingo met vrienden

Bingo is een leuk spel dat met vrienden kan worden gespeeld. Het is een kansspel waarbij spelers nummers op kaarten matchen met nummers die willekeurig worden getrokken uit een bingomolen.

Om te spelen met vrienden, moet je een set van bingo kaarten, een bingomolen en een aantal stiften hebben om de opgeroepen nummers te markeren.

Een avondje ‘funbingo’ met met vrienden zorgt altijd voor een leuke, lacherige sfeer. Een vriendenbingo organiseren is super makkelijk en is een leuke avondvulling. Met een borrel erbij en de spanning van het spel vermaak je iedereen. Uiteraard zullen niet alle vrienden fan zijn va het spel, maar zodra ze prijsjes kunnen winnen is bijna iedereen van je vrienden om.

Hoe speel je bingo met vrienden?

 1. Kies een bingohost, die verantwoordelijk zal zijn voor het trekken van nummers en roepen ze aan de andere spelers.
 2. Elke speler moet ontvangen een bingo kaart, die een raster van nummers op het zal hebben. De nummers op de kaart moeten worden gerangschikt in een willekeurige volgorde.
 3. De beller moet willekeurig een nummer trekken en het roepen naar de spelers. Elke speler moet het geroepen nummer op zijn kaart markeren als hij het heeft.
 4. De roeper moet nummers blijven trekken en roepen tot een van de spelers een rij, kolom of diagonale lijn op zijn kaart heeft voltooid.
 5. Wanneer een speler een lijn voltooit, moet hij “Bingo!” roepen en zijn voltooide kaart aan de andere spelers tonen.
 6. Als niemand een lijn afmaakt, gaat het spel door totdat iemand dat wel doet. De beller moet nummers blijven trekken en roepen totdat een speler wint.

Het is een leuk en gemakkelijk spel om te spelen met een stel vrienden en vriendinnen, en het kan worden gespeeld door alle leeftijden.

Bingo avonden organiseren

Als je als organisator van een bingo wilt fungeren, waar spelers bij zijn, dan mag dat in besloten kring. Bijvoorbeeld thuis met het gezin of met vrienden of binnen een verzorgingshuis. Ook mag je een bingo organiseren, waar dan ook, als er geen prijzen te winnen zijn, dan valt het namelijk niet onder ‘kansspel’. Prijzen-bingo valt onder de kleine kansspelen en mag op locatie onder bepaalde voorwaarden.

Het maakt niet uit van wat voor soort evenement je houdt – een liefdadigheidsevenement, verjaardagsfeestje, borrelavond of een georganiseerde avond bij de vereniging – er is altijd een leuke draai aan te geven.

Bingo op locatie (vereniging)

Voor het organiseren op locatie, in het buurthuis of vereniging, gelden er andere regels waar je even goed op moet letten. Voor zover wij hebben kunnen uitzoeken, moet je voor het organiseren van een commerciële bingoavond oftewel het aanbieden van een klein kansspel waarbij prijzen worden uitgegeven, dit aangeven bij de gemeente. Een kansspel moet minimaal 2 weken voordat het event plaatsvindt te worden gemeld. Er is echter geen vergunning nodig.

Regels voor de prijzenpot

Ook voor de totale prijzenpot zijn er regels vastgesteld. De prijzen of geldprijzen bij mogen niet hoger zijn dan €400 per ronde en de totaal uit te keren prijzenpot mag niet hoger zijn dan €1550 per bijeenkomst.

Een klein kansspel organiseren in horecagelegenheden is alleen toegestaan met een aangevraagde vergunning. Zie meer info op de website van de Kansspelautoriteit.

Bingo organiseren online

Net als bij een bingo op locatie, mag je ook bingos online organiseren. Hiervoor gelden dezelfde regels. In besloten kring, binnen het gezin / vrienden, verzorgingstehuis, mag je online een bingo organiseren.

Als het niet in besloten kring is, dan mag je ook een bingo-event organiseren online, echter mag je geen geld vragen voor deelname. Zolang je geen geld vraagt voor inschrijving mag je een bingo met prijzen online organiseren.

Bingo streamen via internet

Als je een bingo wilt organiseren op internet, dan is het mogelijk om dit te streamen met behulp van een live video streaming platform, zoals Yoube Live of Twitch. Om het te streamen, heb je een computer en een internetverbinding nodig. Je kunt je aanmelden bij een streaming platform en je account instellen.

Stappen om bingo te streamen:

 1. Kies een streaming platform, zoals YouTube Live of Twitch, en meld je aan.
 2. Stel je account in en configureer de streaming instellingen. Dit kan zijn het selecteren van de stream kwaliteit, het instellen van je webcam en microfoon, en het kiezen van een profielfoto.
 3. Stel je spel in. Dit kan inhouden dat je kaarten en markers voor de spelers klaarmaakt, een beller kiest en de spelregels bepaalt.
 4. Start je stream. Klik in je gekozen streamingsplatform op de knop “Start streaming” of “Go live” om te beginnen met het uitzenden naar je spelers.
 5. Ga de dialoog aan met je publiek. Terwijl het spel loopt, kun je met je kijkers chatten en met hen communiceren via de chatfunctie van het streaming platform.
 6. Beëindig je stream. Als het bingospel voorbij is, klik je op de knop “Stop streaming” om je uitzending te beëindigen. U kunt dan de opgenomen stream opslaan op uw account om deze in de toekomst te bekijken.

Door het uitzenden van de streaming online, kan je het bingospel spelen met vrienden van over de hele wereld. Streaming-bingo kan een leuke en interactieve manier om te socializen met anderen.

bingo spel kopen

Bingospel kopen

Om zelf een bingo te organiseren is vrij eenvoudig. Het echte spel waarbij je zelf aan de molen moet draaien blijft in principe toch het leukst. De materialen die nodig zijn, zijn een set bingokaarten of scoreblokken, een bingomolen of rad inclusief een balletjes raster en markers of chips. Hiermee kan je zelf een bingo spel opzetten.

Draai aan het rad en de balletjes komen één voor één uit de molen vallen. De gevallen balletjes leg je in het raster zodat iedereen kan zien welke ballen gevallen zijn.

Waar kan je een bingoset kopen?

Een bingospel of set en de bijbehorende materialen kan je kopen bij diverse online webwinkels. Bol.com, Hema.nl en bijvoorbeeld Intertoys.nl hebben complete sets te koop. Een molen, tickets en een balletjeshouder. Eventueel kan je nog fiches en markeerstiften aanschaffen.

Online-Bingo-stappenplan

Bingo online spelen

Bingo kan je natuurlijk ook online spelen. Als je weleens bingo gespeeld hebt thuis, in een zaal of casino, dan weet je dat je goed moet opletten om geen enkel nummer te missen.

Met internetbingo heb je daar geen last van. De getallen op je kaart worden automatisch weggestreept. De gamesoftware doet al het rekenwerk, trekt de ballen en geeft de prijzen uit. Alles gaat automatisch.

Er zijn veel websites te vinden waar je online bingo kunt spelen. Er zijn websites met gratis spellen en websites waar je kunt spelen met én voor echt geld. Het schil zit hem in de inleg en de prijzen die je kunt winnen.

Gratis spelletjes sites

Gratis bingospelletjes vind je met name op bekende gratis spelletjes sites zoals Spelletjes.nl, Spele.nl en Funnygames.nl. Deze websites bieden vele soorten gratis-bingospellen aan, vaak in een eenvoudige versie. Je hoeft geen account aan te maken en geen geld in te leggen of kaarten te kopen. Hier speel je zonder inleg en kan je diverse spellen gratis spelen voor de fun.

Gamepoint-bingo

Een andere variant van een leuke website is Gamepoint. Deze aanbieder, voorheen Spelpunt, biedt ook onlinebingospellen aan. Hier moet je echter wel eerst registreren voordat je kunt spelen. Je kunt bij Gamepoint zowel gratis spelen als met betaalde coins.

Je kunt geen geld winnen maar je speelt voor punten en statuspunten. Hierdoor valt Gamepoint buiten de categorie kansspelen en heeft dan ook geen vergunning nodig.

Bingo spellen voor geld

Websites waar je bingo spellen voor geld kunt spelen zijn er tegenwoordig ook. Voorheen (voor 2022) was dit nog verboden (illegaal), maar na het opengaan van de online gokmarkt in oktober 2022, mogen aanbieders met een kansspelvergunning geldbingo aanbieden.

Bij een vergunde aanbieder zet je geld in én win je echte geldprijzen die je vervolgens kan laten uitbetalen. Bekijk hieronder legale aanbieders van echt-geld-spelen.

#1 BINGO SITE!

1

Tombola Bingo

Welkomstbonus

€50

speelgeld

Welkomstbonus

€50

speelgeld

100

points

 • Bingo 75, 90 en live chat
 • Bingo vanaf €0,10 voor echt geld
 • Leukste community van Nederland

100

points

>> Tombola Bingo Review
Bingo & Slingo

2

Unibet Bingo

Gratis Bingoticket

€10

+ €50 bonus

Gratis Bingoticket

€10

+ €50 bonus

97

points

 • 10x live bingorooms met chat
 • Storten al vanaf €5
 • Snelle winst uitbetalingen

97

points

>> Unibet Review
#ad

3

Bet365 Casino

Gratis

100 Spins

min. storting €10

Gratis

100 Spins

min. storting €10

96

points

 • 15 Live Bingorooms
 • Grootste jackpot games
 • +1200 Casino spellen

96

points

>> Bet365 Review
Bingo & Slingo

4

ComeOn Casino

Welkomstactie

220 Spins

exclusieve bonus

Welkomstactie

220 Spins

exclusieve bonus

95

points

 • Bingo & Slingo games
 • Nederlands live casino
 • Mooie promoties

95

points

>> ComeOn Review
Bingo & Slingo

5

711 Casino

100% bonus tot

€711

hoogste bonus van NL

100% bonus tot

€711

hoogste bonus van NL

96

points

 • Bingo spellen & Slingo
 • Uitbetaling binnen 5 min.
 • Top loyaliteitsprogramma

96

points

>> 711 Casino Review

6

WinnItt

Bonus

€30

speelgeld

Bonus

€30

speelgeld

91

points

 • Unieke bingo & casual games
 • Onderdeel Nederlandse Loterij
 • Lage inzet vanaf €0,02

91

points

> WinnItt Review
Nr1 Behendigheid

7

EazeGames

Bonus

100%

stort €10, ontvang €20

Bonus

100%

stort €10, ontvang €20

95

points

 • Beste skill games Nederland
 • Mega geldprijzen winnen
 • Speel met echte spelers

95

points

> EazeGames Review
NIEUW!

8

LeoVegas Casino

100% bonus tot

€200

+ 25 gratis spins!

100% bonus tot

€200

+ 25 gratis spins!

90

points

 • Beste mobile casino
 • Cash bonussen
 • Nederlands Live Casino

90

points

>> LeoVegas Review
Favoriet

9

Circus Casino

100 spins of

€250

speelgeld

100 spins of

€250

speelgeld

93

points

 • +1800 Slots & Games
 • Nederlands Live Casino
 • Loyalty programma

93

points

>> Circus Casino Review
Casino winnaar 2023

10

Jacks Casino

100% tot

€250

bonus

100% tot

€250

bonus

96

points

 • Beste Casino van 2023!
 • Speciale Bingo & Slingo sectie
 • Uitstekend mobiel casino

96

points

>> Jacks.nl Review

Online spelers

Tegenwoordig spelen er online honderden spelers tegelijk op een platform of kamer, ze kunnen zo aanschuiven. Bijkomend voordeel van deze groeiende populariteit is dat de prijzenpotten groter en groter worden! Er worden dan ook grote uitbetalingen gedaan bij deze goksites.

Ben je een beginnende speler, bezoek dan onze pagina ‘bingo voor beginners’.

Verschil fysieke bingo en online bingo

Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen het spelen van bingo met fysieke kaarten of op internet:

 • Tickets kunnen online voor slechts € 0,05 worden aangeschaft in tegenstelling tot de fysieke bingoloten die vaak vanaf € 1,- aangeschaft kunnen worden.
 • Het contact met andere spelers gebeurt door middel van een chatfunctie in plaats van fysiek.
 • De te winnen prijzen met internetbingo bestaan met name uit geldprijzen in plaats van echte (luxe) producten en prijzen.
 • Websites zijn commercieel ingesteld en verdienen geld aan jouw stortingen, terwijl organiserende verenigingen vaak een maatschappelijk doel hebben.
 • De drempel om te spelen online is erg laag, binnen een aantal minuten kan al gespeeld worden. De rondes lopen continue door en je kunt altijd spelen.
 • Bij internetbingosites maakt men gebruik van bonussen om spelers te triggeren om te spelen.
 • Online vind je grote jackpots die je kunt winnen. Deze lopen op tot dat iemand de jackpot wint.

Als het spelen van bingo relatief nieuw is voor je of als je liever thuis speelt in plaats van in een casino of bingohal, dan is het spelen op internetsites een uitstekende optie. Veel online bingo casino’s bieden het spel aan met jackpots en bonussen. Dit is alleen toegestaan voor 18 jaar en ouder.

Spel voor jong en oud

Bingo wordt tegenwoordig veel gespeeld bij verenigingen, studentenhuizen, verzorgingstehuizen, in cafés en thuis ter ontspanning. Het is een populair spel dat wordt gespeeld door jong en oud en wordt ook vaak gebruikt voor goede doelen en organisaties om geld in te zamelen.

Tegenwoordig kan je ook legaal bingo spelen online bij diverse Nederlandse online casino’s. Verder op deze pagina meer daarover.

Geschiedenis van Bingo

Bingo is al eeuwenlang. De oorsprong ervan kan worden getraceerd naar 1530 in Italië, waar het aanvankelijk werd genoemd “Lo Giuoco del Lotto.” In heel Europa werd het populair en op grote schaal gespeeld. Later, in de Verenigde Staten in 1929, verhuisde ondernemer Edwin S. Lowe zijn plastic drukkerij van New Jersey naar Georgia en ontwikkelde een versie van bingo die hij “Beano” noemde – maar alleen nadat een van zijn klanten “bingo!” uitriep elke keer dat ze won.

Hij vroeg een bekende om duizenden unieke bingokaarten te maken. Zo werd de winkans kleiner en bleef er meer geld over, maar bleef het spel aan populariteit winnen. Hierdoor werd het commercieel gezien interessant om evenementen te organiseren. Dat was het begin van de bingo zoals we het kennen. Ook in Nederland gingen we massaal bingo spelen.

Conclusie

“Bingo is een gezelschapsspel waarbij spelers kans maken op echte prijzen of geldprijzen. Het sociale aspect van het samen spelen is voor veel spelers de reden om deel te nemen aan een bingo. Of dit nu bij de vereniging is, thuis, cafe of online op een bingo site met chatfunctie, het contact met andere spelers maakt bingo zo attractief.”

Veelgestelde vragen over bingo

Waar is bingo ontstaan?

Bingo is ontstaan in Italië rond 1530. Het spel ontstond eerst als loterij en werd zeer bekend onder de Italianen. Al snel zorgde de handel voor een verspreiding van het gokspel en al snel had heel Europa kennisgemaakt met het kansspel. De Fransen waren zeer enthousiast en richtten aan het eind van de achttiende eeuw hun eigen lotto op met bingo als hoofdactiviteit. In het midden van de negentiende eeuw volgde ook Duitsland. Aan het begin van de twintigste eeuw werd bingo bekend onder het grote publiek in Duitsland. Voor het eerst werd door een omroeper een willekeurig getal gekozen en voorgelezen waardoor het spel veel socialer verliep.

Waar staat bingo voor?

Bingo stamt af van het spel Lotto, dat al sinds 1530 in Italië werd gespeeld. 'Bingo' komt van het woord Beano, de naam van het formulier waarop Bingo werd gespeeld in Amerika rond 1920. De naam Beano komt weer van de bonen, die werden gebruikt om de nummers af te dekken.

Wat is bingo en hoe speel je het?

Bingo is een kansspel dat wordt gespeeld met bingokaarten waarop nummers staan. In een bingomolen zitten balletjes met nummers die worden getrokken. Als de nummers op de balletjes overeenkomen met de nummers op je bingokaart dan kan je ze markeren. Wie als eerste een volle kaart heeft of een specifiek patroon van gemarkeerde nummers die wint het spel.

Hoe duur is bingo?

Fysieke bingo: Als je bingo speelt in een fysieke locatie, zoals een bingozaal of een casino, betaal je doorgaans voor bingokaarten. De prijs van een kaart kan variëren, maar het is meestal redelijk geprijsd. Soms worden er ook speciale evenementen georganiseerd met hogere inzetten en prijzen, waarvoor duurdere kaarten kunnen worden aangeschaft.

Online bingo: Bij online bingo kunnen de kosten ook variëren. Er zijn bingospellen met verschillende inzet vereisten, variërend van centen tot enkele euro's per kaart. Je kunt zelf bepalen hoeveel je wilt uitgeven.

Hoeveel rondes zijn er?

In een standaard bingo spel zijn er gemiddeld 10 tot 15 rondes. Per ronde krijgen spelers een nieuwe bingokaart.

Hoelang duurt een bingospel?

De duur van een bingospel hangt af van de hoeveelheid rondes, de hoeveelheid deelnemers en hoe snel een winnende combinatie valt. Hoe meer deelnemers, des te sneller een winnende combinatie zal vallen, aangezien er meer bingokaarten in het spel zijn.

Kan je geld winnen met bingo?

Ja, dat kan. De prijzen bij offline bingo variëren van luxe producten tot aan geldprijzen. Bij internetbingo speel je vaak voor geldprijzen, tenzij ze een apart bingospel aanbieden met echte prijzen.

Wat is de beste bingo site?

Voor gratis bingo spellen kan je terecht bij bekende gratis spelletjes websites. Voor de beste legale sites kan je terecht bij Tombola, FairPlay Bingo, Holland Casino Bingo en Unibet Bingo.

Wanneer heb je bingo?

Je hebt bingo als je een winlijn, een patroon of volle kaart hebt. Hierbij dienen alle nummers op je bingokaart te zijn getrokken.

Wat zijn de regels van bingo?

In een regulier bingospel zitten 75 balletjes in de bingomachine, die één voor één uit het apparaat komen vallen. Het cijfer op dat balletje wordt bekendgemaakt of omgeroepen en alle spelers die het getal op hun kaart hebben staan, strepen dat nummer af. De speler die als eerste een volle lijn heeft of volle kaart hebt afgevinkt wint.

Waarom is bingo leuk?

Met name het sociale karakter van bingo en de interactie met andere spelers trekt veel mensen aan. Het is een gelegenheid om vrienden te ontmoeten, nieuwe mensen te leren kennen en gezelligheid te delen.

Vooral voor ouderen, en degenen in zorginstellingen, is dit sociale contact erg waardevol.

Is bingo een kansspel?

Bingo is een kansspel omdat je niet direct invloed hebt o de uitkomst van het spel. Het betreft dus geen behendigheidsspel. Als je speelt voor geld dan valt dit kansspel ook onder wetgeving KOA.

Hoe ziet een bingokaart eruit?

Een standaard bingokaart (bingo 75) bevat 25 vierkanten met 5 rijen en 5 kolommen. De 5 kolommen zijn gelabeld met de letters B, I, N, G, O. De getallen worden van boven naar beneden in een kolom gevuld.

Waar koop je bingokaarten?

Fysieke bingokaarten kan je in de winkel kopen zoals bij de HEMA of online bij webwinkels zoals Bo.com, Bingowinkel.nl

Mick

Mick is sinds 2010 werkzaam in de iGaming industrie als Head of Affiliates. Met de legalisatie van de Nederlandse online gokmarkt eind 2021, was de tijd daar om een professionele review website op te zetten. BesteBingoSites.nl informeert over de Nederlandse online gokmarkt, de nieuwste online casino's en én met passie voor online bingo. Reviews van alle legale bingo sites en casino sites in Nederland. 100% legaal en betrouwbaar!