Hoe win ik met online bingo?

Bingo strategie en bingo tips voor online bingo

Bingo is niet alleen een geliefd kansspel, maar het kan ook een spannende manier zijn om geld te winnen. Als je graag online bingo speelt en je winkansen wilt vergroten, ben je hier aan het juiste adres.  Wanneer je bingo speelt, is het cruciaal om diverse bingo tips en bingo strategieën te kunnen inzetten om je kansen op winst te vergroten.

Ongeacht of je een beginnende speler bent of al enige ervaring hebt met online bingo, er zijn altijd inzichten te verkrijgen die je spel kunnen verbeteren. En nog belangrijker, die de kans op het winnen van geld vergroot. We zullen je voorzien van handige tips en strategieën om je te helpen bij het streven naar succes in online bingo.

bingo strategie en tips

Bingo strategie: vergroot je winkansen

De meest bedreven online bingo spelers begrijpen als geen ander dat strategie van vitaal belang is om hun kansen op het winnen van aanzienlijke prijzen te vergroten. Terwijl bingo online steeds populairder wordt, vereist het meer strategisch denken dan veel mensen aanvankelijk zouden denken. Hoewel geluk een onmiskenbare rol speelt en je de uitkomst niet kunt bepalen, kan je met strategie het bingospel wel een beetje beïnvloeden. De impact van een doordachte strategie wordt vaak onderschat door beginnende online bingo enthousiastelingen.

In dit artikel putten we uit onze kennis en ervaring en van talloze doorgewinterde online bingo spelers. Dit kan je helpen het verschil te overbruggen tussen nieuwkomers en experts op het gebied van bingo. We zullen je voorzien van waardevolle bingo strategieën en tips, waardoor je in de toekomst meer kans maakt om als winnaar uit de bus te komen!

Het leuke aan een bingo strategie is dat je anders naar het spel gaat kijken. In plaats van lukraak kaarten kopen, ben je meer tactisch bezig en dat vergroot het spelplezier.

Diverse bingo strategieën

 1. Bereken je winkansen
 2. Speel op rustige tijden of minder drukke rooms
 3. Koop meer bingokaarten
 4. Bingokaarten zonder dubbele nummers
 5. Granville strategie
 6. Tippelt strategie

 

vergroot je winkansen met bingo

 Strategie 1 – Bereken je kansen (odds)

Het berekenen van de bingo odds (winkansen) is relatief eenvoudig en is gebaseerd op wiskundige principes, afhankelijk van het type bingo spel dat je speelt. Over het algemeen zijn de odds in bingo direct gerelateerd aan het aantal kaarten dat je speelt en het totale aantal kaarten in het spel. Hier is een algemene formule om bingo odds te berekenen:

Kansen op een specifieke bingo:

 1. Bepaal het aantal kaarten dat je speelt (jouw kaarten).
 2. Bepaal het totale aantal kaarten in het spel (alle kaarten die in de pot zitten).
 3. De kans om te winnen op een bepaalde bingokaart is, jouw aantal kaarten gedeeld door het totale aantal kaarten in het spel.

Kansen op een bepaalde patroonbingo:

 1. Bepaal het aantal kaarten dat je speelt met het gewenste patroon (jouw kaarten met dat specifieke patroon).
 2. Bepaal het totale aantal kaarten in het spel met dat specifieke patroon (alle kaarten met dat patroon in de pot).
 3. De kans om te winnen met het specifieke patroon is jouw aantal kaarten met dat patroon gedeeld door het totale aantal kaarten met dat patroon in het spel.

Strategie 2: Speel op rustige tijden

Sommige spelers geloven dat spelen op rustige tijden gunstiger kan zijn, omdat er minder spelers zijn. Klinkt logisch?! Vermijd dan het spelen tijdens de piekuren. Als je het spel speelt met minder deelnemers, heb je betere winkansen. Probeer verschillende tijden en dagen uit om te zien wanneer je de beste resultaten behaalt. Op piekmomenten kan je kiezen voor minder drukke bingorooms, zodat je meer kans maakt op de ronde prijs.

Strategie 3: Spelen met meerdere kaarten

Een veelgebruikte strategie is het spelen met meerdere kaarten tegelijk in 1 ronde. Wiskundig gezien is dit logisch, want als je met meerdere kaarten tegelijk speel, heb je meer kans. Als een nummer niet op de ene kaart verschijnt, is de kans groot dat het op een andere kaart staat. Deze strategie kan je kansen verhogen, maar biedt geen garantie voor winst. Zorg ervoor dat je de kaarten kunt bijhouden om het meeste uit deze strategie te halen. Bij het spelen van online live bingo worden de nummers automatisch afgestreept, dus je hoeft niet bang te zijn dat je nummers mist.

Betere winkansen, geen garantie

Met meer kaarten in het spel hebt, heb je betere winkansen. Als bijvoorbeeld 100 spelers deelnemen aan het spel en elk van hen heeft zes kaarten, dan komt het totaal op 600 kaarten binnen het spel. Als je besluit 20 kaarten te kopen, vergroot je je winkansen, aangezien er dan 620 kaarten in het spel zijn. Jouw kansen zijn in dit geval 20 van de 620, terwijl andere spelers slechts 6 van de 620 hebben.

iconWaarschuwing

Mick
Wiskundige berekeningen kunnen helpen, maar er is geen garantie dat je het spel zult winnen. Speel altijd binnen je budget, want spelen met meerdere kaarten tegelijk, kan ook een groter verlies opleveren.

Strategie 4: Bingokaarten zonder dubbele nummers

Elke individuele bingokaart heeft gelijke winkansen, aangezien geen enkele kaart een nummer meer dan één keer mag bevatten. Dit impliceert dat alle bingokaarten dezelfde kans hebben om te winnen. Niettemin kun je je winkansen vergroten door kaarten te kiezen die geen dubbele nummers bevatten in vergelijking met andere kaarten. Door deze aanpak vergroot je je kans om minstens één kaart te bemachtigen waarop het getrokken nummer voorkomt.

Strategie 5: Granville strategie

De Granville strategie is een populaire strategie die wordt toegepast bij bingo, met als doel de kansen op winst te vergroten. Deze strategie is genoemd naar een beroemde beleggingsanalist, Joseph E. Granville. Deze Granville strategie richt zich voornamelijk op het kiezen van de juiste nummers op je bingokaarten. Volgens de Granville strategie zijn er enkele cruciale elementen waarmee je rekening moet houden bij het selecteren van je bingokaarten:

 1. Even en Oneven nummers:
  Zorg ervoor dat je bingokaart een evenwichtige verdeling heeft van even en oneven nummers. Dit betekent dat je ongeveer evenveel even en oneven nummers op je kaart moet hebben.
 2. Hoge en Lage nummers:
  Je bingokaart moet ook een gelijke verdeling van hoge en lage nummers hebben. Dit betekent dat je zowel hoge als lage nummers op je kaart moet hebben.
 3. Verschillende Eindcijfers:
  Probeer kaarten te selecteren waarvan de eindcijfers van de nummers zo veel mogelijk van elkaar verschillen. Dit vergroot de variatie op je kaart.

De gedachte achter deze strategie is dat een bingokaart die voldoet aan deze criteria, statistisch gezien een betere kans heeft om te winnen. Deze kaarten hebben een grotere diversiteit aan nummers, waardoor de kans groter is dat je een nummer kunt afstrepen.

Strategie 6: Tippelt strategie

De Tippelt strategie is een andere bingo strategie die sommige spelers toepassen om hun winkansen te vergroten bij 75 bingo. De Tippelt strategie draait om het idee dat het nummer 38 in een 75-ballen bingo spel een sleutelrol speelt. Dit is namelijk het middelste nummer op een 75 bingokaart. En volgens deze strategie hebben kaarten met nummers die in de groep rondom nummer 38 vallen, meer kans om te winnen.

Spelers die deze strategie volgen, selecteren bingokaarten waarvan de nummers zich dicht bij of rondom nummer 38 bevinden. Ze geloven dat deze kaarten een betere kans hebben om te winnen, omdat nummer 38 in het midden ligt en als er getallen worden getrokken die zowel hoger als lager zijn dan 38, de kaarten in de buurt van nummer 38 een goede kans hebben om die nummers te dekken.

tips online bingo

Tips voor online bingo

Voor een leuke bingo ervaring is het belangrijk dat je een aantal tips ter harte neemt. Onze bingo tips voor online bingo draagt bij aan jouw ervaring, het speelplezier en wellicht kan het helpen bij meer kansen op winnen. Het behoeft eigenlijk geen uitleg, maar we raden je aan alleen te spelen bij legale bingo aanbieders. Voor beginnende bingo spelers raden we onze pagina ‘bingo voor beginners’ aan.

  1. Kies een legale bingo site
  2. Vergelijk online bingo sites
  3. Profiteer van bonussen
  4. Bepaal je speelbudget
  5. Ken de bingoregels en patronen
  6. Ken de bingoregels en patronen

Tip 1: Kies een Betrouwbare Bingo Site

Het kiezen van een legale en betrouwbare online bingo site is essentieel. Bekijk of de website over een Nederlandse licentie en regelgeving beschikt om een eerlijk spel te garanderen. Lees beoordelingen en bekijk de reviews op BesteBingoSites.nl voor onze ervaringen. Alle sites die wij op BesteBingoSites.nl reviewen hebben een Nederlandse licentie en zijn dus legaal. Lees onze Tombola Bingo review en wellicht is dit een goede keuze voor je.

Tip 2: Vergelijk diverse Online Bingo Sites

Om je winkansen te vergroten, is het slim om verschillende online bingo sites te vergelijken. Lees onze recensies om de mogelijkheden van diverse aanbieders te ontdekken en kies het juiste tijdstip om te spelen. Minder spelers betekent namelijk grotere winkansen. Ook het verkrijgen van een welkomstbonus of stortingsbonus draagt bij aan meer speeltegoed. Ook de te winnen jackpots kan een reden zijn om voor een specifieke bingosite te kiezen.

Tip 3: Profiteer van Bingo Bonussen

Veel online bingo sites bieden aantrekkelijke bonussen aan nieuwe en bestaande spelers. Maak gebruik van deze bonussen, want ze kunnen je extra kansen bieden om te winnen. Leer hoe je bingo bonussen kunt gebruiken om je spel te verbeteren. Een bonus geeft je vaak extra speelgeld waardoor je dus meer kaarten kunt kopen en zo je kansen op de winst vergroot.

Tip 4: Bepaal je Budget

Het is essentieel om je budget te beheren en verantwoord te spelen. Stel limieten voor jezelf en houd je eraan, zodat je kunt genieten van bingo zonder je financiële welzijn in gevaar te brengen. Speel verantwoord door een budget te bepalen dat je kunt missen. Winnen en verliezen os onderdeel van elk kansspel, zo ook bij bingo. Raak niet gefrustreerd als je verliest en zet niet in eens meer geld in door meer kaarten te kopen dan wat je van plan was. Houd je aan je speelbudget.

Tip 5: Ken de Regels en Patronen

Elk online bingo spel of variant heeft zijn eigen regels en kaartpatronen. Zorg ervoor dat je deze regels kent en de kaartpatronen begrijpt voordat je begint te spelen. Kennis is macht zullen we maar zeggen.

Tip 6: Chat en leer van Medespelers

Veel online bingo spellen hebben chatfuncties waarmee je kunt communiceren met andere spelers. Maak hiervan gebruik! Je kunt tips en inzichten delen en leren van ervaren spelers. Houd ook de chatroom in de gaten voor aankondigingen van acties, toernooien en extra prijzen. De chathost geeft soms extra bonusgeld weg of geeft je tips over bonussen en jackpots. De bingo community kan je zeker helpen met tips en trucs.

Hoe vergroot je winkansen met bingo?

Het begrijpen van de kansen en waarschijnlijkheden die gepaard gaan met verschillende varianten van bingospellen (heb je ooit gehoord van Slingo-spellen – slots + bingo) is cruciaal om je kansen op winst te vergroten. Of het nu gaat om de populaire 90-ballen bingo of 75-ballenbingo, maak jezelf vertrouwd met het aantal kaarten in het spel, het totale aantal mogelijke combinaties en de waarschijnlijkheid van specifieke winnende patronen.

Overweeg om meerdere bingokaarten te kopen, aangezien dit je kansen vergroot om de geroepen nummers te matchen en je kansen om een winnend patroon te behalen verhoogt. Het is echter essentieel om een balans te vinden tussen het aantal kaarten dat je koopt en je budget. Om je winkansen met bingo te vergroten, kun je ook profiteren van speciale bingo varianten of kamers met lagere kaartprijzen. Dit kan de kans vergroten dat je wint zonder te veel te investeren.

Welke nummers worden het meeste getrokken?

Je bent wellicht nieuwsgierig naar welke getallen vaak getrokken worden. Er bestaat echter geen exacte methode om de toekomstige nummers in een spel te voorspellen. Bingo online maakt gebruik van een Random Nummer Generator (RNG) die de ballen willekeurig trekt. Bij bingo is alles afhankelijk van willekeur. Zelfs als bepaalde getallen vaker opduiken, blijft het een kwestie van toeval. Er is geen garantie dat een specifiek nummer in de volgende ronde zal worden getrokken.

Betrouwbare bingo sites

€5 GRATIS! *

1

Tombola Bingo

Gratis

€5

speelgeld

Gratis

€5

speelgeld

100

points

 • Bingo 75, 90 en live chat
 • Bingo vanaf €0,10 voor echt geld
 • Leukste community van Nederland

100

points

>> Tombola Bingo Review
Bingo & Slingo

2

Unibet Bingo

Gratis Bingoticket

€10

+ €50 bonus

Gratis Bingoticket

€10

+ €50 bonus

97

points

 • 10x live bingorooms met chat
 • Storten al vanaf €5
 • Snelle winst uitbetalingen

97

points

>> Unibet Review
#ad

3

Bet365 Casino

Gratis

100 Spins

min. storting €10

Gratis

100 Spins

min. storting €10

96

points

 • 15 Live Bingorooms
 • Grootste jackpot games
 • +1200 Casino spellen

96

points

>> Bet365 Review
Exclusieve bonus

4

ComeOn Casino

Bonusactie

400 Spins

geldig t/m 2 juni

Bonusactie

400 Spins

geldig t/m 2 juni

95

points

 • Bingo & Slingo games
 • Nederlands live casino
 • Mooie promoties

95

points

>> ComeOn Review
Bingo & Slingo

5

711 Casino

100% bonus tot

€711

hoogste bonus van NL

100% bonus tot

€711

hoogste bonus van NL

96

points

 • Bingo spellen & Slingo
 • Uitbetaling binnen 5 min.
 • Top loyaliteitsprogramma

96

points

>> 711 Casino Review

6

WinnItt

Bonus

€30

speelgeld

Bonus

€30

speelgeld

91

points

 • Unieke bingo & casual games
 • Onderdeel Nederlandse Loterij
 • Lage inzet vanaf €0,02

91

points

> WinnItt Review
Nr1 Behendigheid

7

EazeGames

Bonus

100%

stort €10, ontvang €20

Bonus

100%

stort €10, ontvang €20

95

points

 • Beste skill games Nederland
 • Mega geldprijzen winnen
 • Speel met echte spelers

95

points

> EazeGames Review
NIEUW!

8

LeoVegas Casino

100% bonus tot

€200

+ 25 gratis spins!

100% bonus tot

€200

+ 25 gratis spins!

90

points

 • Beste mobile casino
 • Cash bonussen
 • Nederlands Live Casino

90

points

>> LeoVegas Review
Favoriet

9

Circus Casino

100 spins of

€250

speelgeld

100 spins of

€250

speelgeld

93

points

 • +1800 Slots & Games
 • Nederlands Live Casino
 • Loyalty programma

93

points

>> Circus Casino Review
Casino winnaar 2023

10

Jacks Casino

100% tot

€250

bonus

100% tot

€250

bonus

96

points

 • Beste Casino van 2023!
 • Speciale Bingo & Slingo sectie
 • Uitstekend mobiel casino

96

points

>> Jacks.nl Review

Onze Conclusie

“Of je nu een ervaren bingo speler bent of net begint met online bingo, deze tips, strategieën en inzichten kunnen je helpen om je bingo winkansen op het winnen van online bingo te vergroten. Onthoud dat bingo vooral draait om plezier en spanning, dus geniet van het spel terwijl je op zoek gaat naar die winnende nummers. Veel succes en veel plezier met online bingo!”

Mick

Mick is sinds 2010 werkzaam in de iGaming industrie als Head of Affiliates. Met de legalisatie van de Nederlandse online gokmarkt eind 2021, was de tijd daar om een professionele review website op te zetten. BesteBingoSites.nl informeert over de Nederlandse online gokmarkt, de nieuwste online casino's en én met passie voor online bingo. Reviews van alle legale bingo sites en casino sites in Nederland. 100% legaal en betrouwbaar!