Tombola safeplay tips

Verantwoord gokken bij Tombola

Bij BesteBingoSites is er één ding dat wij belangrijk vinden en dat is dat er verantwoordelijk wordt gespeeld. Veilig gokken staat hoog in het vaandel. Want hoe je het ook wendt of keert, wanneer je deelneemt aan online kansspelen, dan is er altijd een risico dat je meer geld inzet dan je van tevoren hebt bepaald. Bij het spelen van online bingo bij Tombola is de inzet per spel relatief laag, maar er is altijd een kans dat je verslingert raakt aan een bepaald spel. Met safeplay tips van Tombola heb je beter inzicht in je speelgedrag en kan je veilig en met plezier spelen. Verantwoord gokken bij Tombola hoe doe je dat?

Veilig online gokken tips

Online gokken is een opwindend tijdverdrijf voor volwassenen vanaf 18 jaar. Bij Tombola willen ze graag dat de spelervaring leuk blijft. Online gokken kan riskant zijn als het niet op een verantwoorde manier wordt gedaan. Het kan het leiden tot verslaving met de nodige financiële en sociaal isolement risico’s. Tombola wilt dat je verantwoord speelt en de controle behoudt en verzoeken je daarom om enkel geld in te zetten waarvan je het je kan veroorloven om het te verliezen – het gaat immers om het veilig en bewust spelen. Verantwoord gokken is zowel in het belang van de speler, als voor Tombola zelf.

Hoe behoud je de controle over je speelgedrag?

Om verslaving te voorkomen is het belangrijk dat je zo veel mogelijk je best doet om de controle over je speelgedrag te behouden. Hiervoor zijn een aantal tips.

 • Houd altijd in het achterhoofd dat gokken niet de manier is om je brood te verdienen.
 • Speel niet met geld dat je niet kunt missen.
 • Probeer niet het verloren geld terug te winnen door nog meer en/of hogere bedragen in te zetten.
 • Houd bij hoeveel je uitgeeft. Dit kun je terugvinden in de transactie geschiedenis van je account. Het kan werken als een reality check aangezien je soms niet door hebt hoe veel er door heen gaat.

Wanneer je het gevoel hebt dat je problematisch speelgedrag vertoond dan heeft Tombola zogenaamde ‘safeplay tools’.

tombola-bingo-community

 

Wat zijn Tombola Safeplay tools?

Safeplay tools zijn functies op de Tombola website die je kunt gebruiken om je speelgedrag onder controle te houden. Vaak worden Safeplay tools gezien als speelbeperkingen voor mensen met problematisch speelgedrag, maar dit is niet het geval. Deze tools zijn juist gecreëerd voor spelers die nog geen last hebben van gok-problematiek, en dat willen voorkomen.

Omdat verantwoord gokken bij Tombola op nummer één staat, zijn er handige Safeplay tools die je kunt gebruiken. Wij gaan iedere Safeplay tool van Tombola met je bespreken. Wat houd het in en hoe hoe werkt het?

Stortingslimiet

De eerste tool is je stortingslimiet. Deze kan je samen met de balanslimiet en tijdslimiet instellen wanneer je een account aanmaakt. Wanneer je dat niet hebt gedaan tijdens het maken van je account of wanneer je deze limieten wilt wijzigen, dan ga je naar Account > Safeplay > Limieten.

Je stortingslimiet kun je dagelijks, wekelijks en maandelijks instellen. Wanneer je 24 jaar en ouder bent dan heb je te maken met de volgende maximum:

Maximum stortingslimiet

 • Het dagelijks stortingslimiet is maximaal €500
 • Het wekelijks stortingslimiet is maximaal €500
 • Het maandelijks stortingslimiet is maximaal €2500

Maandelijks stortingslimiet is vastgesteld op €2500, op bais van 5 weken in een maand. Dus bestaat een maand uit 4 weken dan is je maandelijks limiet automatisch €2000. Wanneer je je stortingslimiet verhoogt, dan duurt het een week voordat dit van kracht wordt. Echter, wil jij je stortingslimiet verlagen dan gaat dit onmiddellijk in. Tombola heeft hier bewust voor gekozen in het kader van verantwoordelijk speelgedrag.

Balanslimiet (Wallet limiet)

De tweede Safeplay tool die je kunt instellen is je balanslimiet. Bij Tombola wordt dit Wallet limiet genoemd. Je Wallet limiet is het maximum bedrag dat je op je account kan hebben staan. Dus laten we zeggen dat je deze hebt ingesteld op €2000. Iedere gewonnen euro die je limiet overschrijdt wordt automatisch uitgekeerd. Mocht dit €200 zijn, dan wordt deze €200 automatisch op je bankrekening overgemaakt.Zo kom je niet in de verleiding om meer te gokken.

In tegenstelling toe je stortings- en tijdslimiet heeft Tombola geen verplicht maximum wat je wallet limiet betreft. Alhoewel het dus niet verplicht is, raden wij je wel aan om een balanslimiet in te stellen.

Tijdslimiet

Een tijdslimiet is ook zeker geen onbelangrijke safeplay tool. We zijn vast en zeker allemaal wel eens uren in een spelletje verwikkeld geraakt. Je speelde dan zo lang dat je daarna dacht ‘Dit is eigenlijk niet gezond.’ Wanneer je met zo’n spelletje ook nog eens geld op het spel zet dan word het een probleem. Daarom is het handig dat je een limiet instelt voor het maximaal aantal uur dat je per dag, week of maand op Tombola speelt.

De maximum tijdslimieten zijn:

 • Een dagelijks maximum van 8 uur
 • Een wekelijks maximum van 56 uur
 • Een maandelijks maximum van 224 uur

Net als bij je balans-limiet en stortingslimiet gaat een verlaging van de limieten onmiddellijk van kracht, terwijl dat bij een verhoging een week duurt.

Spelblokkering

Mocht het zo zijn dat er een specifiek spel is die je continu doet verleiden om te spelen, dan kun je er voor kiezen om gebruik te maken van Spelblokkering. Dit geeft je de mogelijkheid om bepaalde Tombola spellen te blokkeren. Spelblokkering vind je door naar je account te gaan Account > Safeplay > Spelblokkering.

Het aantal spellen dat je wilt blokkeren is onbeperkt. Je vinkt simpelweg het vakje aan naast de game die je wilt blokkeren. Bij het blokkeren van een game kun je kiezen voor een permanente blokkering, een aantal uur of een specifiek tijdslot.

Cool Off

Wanneer je het gevoel hebt dat je jezelf niet meer onder controle hebt en/of problematisch speelgedrag vertoond dan is het verstandig om een Cool Off te overwegen. Een cool off zorgt er voor dat je tijdelijk niet meer kunt spelen op je Tombola account. Op deze manier kun je even afstand nemen van kansspelen en kun je ook niet meer worden verleid. Je kunt zelf bepalen hoe lang je cool off periode duurt.

Safeplay tools voor jongvolwassenen (18-24)

Eerder hebben we gezien wat de maximum limieten zijn voor spelers van 24 jaar en ouder. Jongvolwassenen (18 – 24 jaar) mogen ook deelnemen aan kansspelen. Omdat zij wettelijk gezien nog niet volledig volwassen zijn, zijn er andere maximum limieten van toepassing. Deze hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet. Voor jongvolwassenen is het super belangrijk dat ze verantwoord spelen.

Maximum stortingslimiet voor jongvolwassenen

 • Het dagelijks stortingslimiet is maximaal €100
 • Het wekelijks stortingslimiet is maximaal €100
 • Het maandelijks stortingslimiet is maximaal €500

Wallet limiet

Een maximum wallet limiet is er niet.

De maximum tijdslimieten

Voor jongvolwassenen zijn de maximum tijdslimiten hetzelfde als die voor de volwassenen (24+):

 • Een dagelijks maximum van 8 uur
 • Een wekelijks maximum van 56 uur
 • Een maandelijks maximum van 224 uur

tombola-veilig-gokken-tips

Tombola houd je speelgedrag in de gaten

Omdat Tombola een zorgplicht draagt word je speelgedrag gemonitord. Op deze manier kunnen zij ingrijpen mocht dat nodig zijn. Dit gebeurd als je je limieten overschrijdt.

Realiteitscontrole/Pop-up

Vaak heb je tijdens het spelen zelf niet door hoe hard het gaat met je geld of hoe lang je al aan het spelen bent. Daarom heeft Tombola een zogenaamde reality check in de vorm van een pop up. Deze verschijnt op je scherm op het moment dat je inlogt. Hierna krijg je deze pop up elke 60 minuten te zien. Zo blijf je bewust van je speelgedrag.

Wat krijg ik te zien tijdens deze reality check?

Je krijgt te zien hoe lang je al aan het spelen bent en wat je ingestelde tijdslimiet is. Je stortingslimiet en het totaal gestorte bedrag van die dag, week of maand. Ook je wallet limiet en je huidige balans op dat moment wordt getoond.

Sessie samenvatting

Als je klaar bent met spelen, dan krijg je een samenvatting van je speelsessie. Het is belangrijk om deze rustig te bekijken. Wellicht zet het je aan het denken en wil je de volgende keer minder uitgeven of korter spelen.

 

Wat is problematisch speelgedrag?

Er zijn een aantal signalen waaraan je kunt merken dat je problematisch speelgedrag vertoond:

 • Je geeft meer uit dan dat je je kunt veroorloven
 • Je overschrijd je limieten
 • Je zet hoge bedragen in per spel of spin
 • Je gaat meer inzetten om verloren geld terug te winnen
 • Je ziet gokken als een inkomstenbron
 • Je leent geld om te kunnen gokken
 • Je verkoopt spullen om te kunnen gokken
 • Je speelt op momenten en plekken waar je niet hoort te spelen (werk of school)

Doe de zelftest!

Tombola heeft een zelftest gecreëerd. De uitslag van de zelftest geeft een goed beeld van je speelgedrag. En kan vormen van problematisch speelgedrag aantonen. Aan de hand daarvan kun je kiezen om safeplay tools te wijzigen of te gebruiken. De uitslag van de zelftest komt niet terecht bij Tombola uit privacy overwegingen. Tombola kan hier dus niet actief op sturen.

Test je speelgedrag hier: www.tombola.nl/zelftest

Zelfuitsluiting

Als je voor een langere periode je kansspelen wilt beperken, kun je jezelf uitsluiten. Je kunt dit doen door naar ‘My Account’ en ‘Safeplay’ te gaan. Je kunt jezelf uitsluiten voor een periode van 6 maanden of permanent. Zodra je voor zelfuitsluiting kiest, wordt je account gesloten voor de duur van de geselecteerde periode en heb je geen toegang meer tot de games of andere functies binnen je account.

Tombola-bingo-community

Kan ik mij registreren bij Tombola?

Om te kunnen registreren bij Tombola dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen. Het belangrijkste is dat je 18+ bent. Wanneer één van onderstaande van toepassing is op jou, dan kun je geen account maken bij Tombola:

 • Je bent minderjarig
 • Je kunt geen geldig legitimatiebewijs uploaden
 • Je staat ingeschreven bij het Centraal Register Uitsluiting Kansspelen (CRUKS).
 • Je staat onder curatele.

Tot slot

Tot slot, als je een probleem hebt ontwikkeld, is het uiterst belangrijk om hulp en advies te zoeken. Neem contact op met Tombola’s Safeplay Team. Je kunt ook praten met je huisarts of Loket Kansspel raadplegen. Zij kunnen gespecialiseerde hulp en begeleiding bieden in de verslavingszorg. Loket Kansspel is het Nederlandse nationale centrum voor informatie, advies en praktische hulp met betrekking tot gokken en de sociale gevolgen hiervan.

Contact met Tombola

Heb je gokproblemen of vragen over bovenstaande onderwerpen, neem dan contact op met Tombola. Alle leden van de klantenservice en het safeplay team krijgen regelmatig trainingen. Deze trainingen gaan over het voorkomen van kansspelverslaving en aanverwante onderwerpen zoals maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het team van Tombola heeft ook een opleiding verslavingspreventie gevolgd bij Assissa. Dankzij deze trainingen kunnen medewerkers potentiële kansspelproblemen eerder signaleren.

Als je vragen hebt over safeplay of ondersteuning nodig hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met Tombola. Tombola klantenservice is 24/7 beschikbaar!

Tel: 0800 020 0292 of 020 369 9099
Email: [email protected]
Live chat

Tombola verslavingsdeskundige:
Dhr. Smit – [email protected]

TOMBOLA SERVICES B.V.
DE ENTREE 99-197
1101 HE AMSTERDAM
NEDERLAND

 

Mick

Mick is sinds 2010 werkzaam in de iGaming industrie als Head of Affiliates. Met de legalisatie van de Nederlandse online gokmarkt eind 2021, was de tijd daar om een professionele review website op te zetten. BesteBingoSites.nl informeert over de Nederlandse online gokmarkt, de nieuwste online casino's en én met passie voor online bingo. Reviews van alle legale bingo sites en casino sites in Nederland. 100% legaal en betrouwbaar!